Pytanie na Śniadanie

DOMOWE HOT DOGI - wersja angielska

WEGETARIAŃSKI SNOOP DOG 
  • Podłużna bułka maślana 
  • szparagi
  • rucola 
  • pomidory koktajlowe 
  • oliwki czarne 
  • pesto 
  • starty parmezan 
  • starta skórka cytryny
  • majonez 
Bułkę smarujemy masłem i kładziemy na patelni tak, żeby się delikatnie zarumieniła. Obok kładziemy obrane szparagi. Zdejmujemy bułkę z patelni, do środka lejemy majonez wymieszany z pesto, wkładamy szparagi, na to rukolę, pomidory i oliwki. Na całość lejemy jeszcze raz majonez z pesto i ścieramy trochę skórki z cytryny.

FULL ENGLISH DOG 
  • Podłużna bułka maślana 
  • majonez 
  • kiełbaska wieprzowa/wołowa lub parówka 
  • fasolka w sosie pomidorowym
  • chipsy z boczku 
  • jajko przepiórki/ ew. małe jajko kurze
  • siekany szczypiorek 
Bułkę smarujemy masłem i kładziemy na patelni tak, żeby się delikatnie zarumieniła. Obok na patelni kładziemy parówkę lub kiełbaskę. Do rondelka wkładamy fasolkę i podgrzewamy. Na drugiej patelni przygotowujemy jajko sadzone. Zdejmujemy bułkę z patelni, wkładamy do niej kiełbaskę lub parówkę. Na kiełbaskę nakładamy fasolkę, kładziemy boczek, a na wierzch jajko sadzone przepiórcze lub kurze i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. 

Wersja dla dzieci - DOGIDOG 
  • podłużna bułka maślana
  • kiełbaska wieprzowa/wołowa lub parówka 
  • prażona cebulka 
  • ogórek konserwowy 
  • musztarda 
  • ketchup
  • majonez 
Bułkę smarujemy masłem i kładziemy na patelni tak, żeby się delikatnie zarumieniła. Obok na patelni kładziemy parówkę lub kiełbaskę. Zdejmujemy bułkę z patelni, wkładamy do niej kiełbaskę, lejemy do środka trochę majonezu. Kroimy w kostkę ogórek konserwowy i kładziemy go na kiełbaskę. Polewamy musztardą i ketchupem, a na koniec posypujemy prażoną cebulką.

Więcej na ten temat