WEGETARIAŃSKI SNOOP DOG
- Podłużna bułka maślana
- szparagi
- rucola
- pomidory koktajlowe
- oliwki czarne
- pesto
- starty parmezan
- starta skórka cytryny
- majonez
Bułkę smarujemy masłem i kładziemy na patelni tak, żeby się delikatnie zarumieniła. Obok kładziemy obrane szparagi. Zdejmujemy bułkę z patelni, do środka lejemy majonez wymieszany z pesto, wkładamy szparagi, na to rukolę, pomidory i oliwki. Na całość lejemy jeszcze raz majonez z pesto i ścieramy trochę skórki z cytryny.
FULL ENGLISH DOG
- Podłużna bułka maślana
- majonez
- kiełbaska wieprzowa/wołowa lub parówka
- fasolka w sosie pomidorowym
- chipsy z boczku
- jajko przepiórki/ ew. małe jajko kurze
- siekany szczypiorek
Bułkę smarujemy masłem i kładziemy na patelni tak, żeby się delikatnie zarumieniła. Obok na patelni kładziemy parówkę lub kiełbaskę. Do rondelka wkładamy fasolkę i podgrzewamy. Na drugiej patelni przygotowujemy jajko sadzone. Zdejmujemy bułkę z patelni, wkładamy do niej kiełbaskę lub parówkę. Na kiełbaskę nakładamy fasolkę, kładziemy boczek, a na wierzch jajko sadzone przepiórcze lub kurze i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Wersja dla dzieci - DOGIDOG
- podłużna bułka maślana
- kiełbaska wieprzowa/wołowa lub parówka
- prażona cebulka
- ogórek konserwowy
- musztarda
- ketchup
- majonez
Bułkę smarujemy masłem i kładziemy na patelni tak, żeby się delikatnie zarumieniła. Obok na patelni kładziemy parówkę lub kiełbaskę. Zdejmujemy bułkę z patelni, wkładamy do niej kiełbaskę, lejemy do środka trochę majonezu. Kroimy w kostkę ogórek konserwowy i kładziemy go na kiełbaskę. Polewamy musztardą i ketchupem, a na koniec posypujemy prażoną cebulką.