- 2 brokuły
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 2 l bulionu drobiowego lub 1 stołowa łyżka jasnej pasty miso
- 200 g jogurtu bałkańskiego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 brokuły
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 2 l bulionu drobiowego lub 1 stołowa łyżka jasnej pasty miso
- 200 g jogurtu bałkańskiego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
Dodatki
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki sosu sojowego
- Wymieszać składniki i polać gotowy krem
- 100 g pestek dyni
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 3 suchary
Olej podgrzewamy. Dodajemy tymianek. Zdejmujemy z ognia i dodajemy prażone pestki oraz pokruszone suchary.