- 1 opakowanie pieczywa tostowego
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 kg piersi z kurczaka
- sól, pieprz
- 200 g mąki
- 1 szklanka oleju rzepakowego
- 2 cytryny
- 5 jajek
- 5 stołowych łyżek mąki
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
Pieczywo okrawamy ze skórki i suszymy w piekarniku w 100 st. do 30 min., a potem kruszymy. Piersi dzielimy na plastry i rozbijamy na kotlety. Gotowe kotlety solimy i pieprzymy, następnie oprószamy mąką, maczamy w cieście i kruszonym pieczywie wymieszanym z wiórkami kokosowymi. Panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.
Sos chilli
- 1 strączek papryczki chilli
- 1/2 czerwonej cebuli
- 3 łyżki miodu lipowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki soku ananasowego
Racuchy owsiane z bananami i borówką
- 400 g herbatników
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 łyżek otrębów pszennych
- szczypta soli
- 1 łyżeczka wody
- 1 łyżka stołowa miodu lipowego lub wielokwiatowego
- 4 jajka
- 1 opakowanie borówek
- 50 g jogurtu naturalnego
- 100 g roztopionego masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki kakao
- 200 g jogurtu bałkańskiego