Pytanie na Śniadanie

NOWOŚĆ – TAGATOZA NATURALNY SŁODZIK

Nowość – nowy naturalny słodzik – tagatoza – alternatywa dla osób odchudzających się i diabetyków. Nowy produkt podbija serca fanów słodyczy i coraz częściej zastępuje zwykły cukier. Na rynku zdrowej żywności jest już naturalny ksylitol, erytrytol i stewia. TAGATOZA to monocukier występujący naturalnie w laktozie oraz owocach tropikalnego drzewa z Afryki. Finalny produkt, czysta tagatoza, jest w 100% wolna od laktozy i w pełni bezpieczna dla osób na nią uczulonych. Tagatoza została odkryta pod koniec lat 60-tych XX wieku przez międzynarodową grupę farmaceutyczną. Naukowcy zaobserwowali, że przywraca ona właściwy skład flory przewodu pokarmowego, dlatego znalazła zastosowanie w leczeniu chorych na raka jelit. Okazało się że, oprócz naturalnych właściwości prebiotycznych, tagatoza ma też wiele innych zalet.

Więcej na ten temat