Granola z owocami jogurtem, ziołami i orzechami
Płatki owsiane
Płatki jęczmienne
Pomarańcze
Grejpfrut
Jabłka
Gruszki
Jogurt naturalny (chudy)
Mięta
tymianek
Orzechy włoskie, laskowe, słonecznik
Oliwa
Płatki i posiekane orzechy wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Podpraż na patelni, jeśli chcesz dodaj odrobinę przypraw korzennych. Na talerz nałóż jogurt, posyp go granolą, pokrojonymi owocami i posiekanymi ziołami. Polej odrobiną oliwy.
Bułeczki z pastą z białej fasoli z papryką
Fasola biała
Papryka czerwona
Natka pietruchy
Oliwa
cytryna
Mąka żytnia pełnoziarnista
Mąka owsiana lub jęczmienna pełnoziarnista
Soda lub drożdże
Fasolę zmiksuj z oliwą i upieczoną papryką, dopraw, posyp natką, skrop sokiem z cytryny. Mąki wymieszaj z wodą, oliwą, drożdżami lub sodą. Ma powstać gęste, lejące ciasto. Na papier do pieczenia nałóż po łyżce ciasta i piecz w 200 stopniach ok. 15 minut.