Fondant czekoladowy z cynamonem i serem pleśniowym 250g gorzkiej czekolady 175g masła 125g cukru pudru 5 jajek 75g mąki pszennej cynamon ser pleśniowy Sposób przygotowania: Czekoladę stopić razem z masłem w kąpieli wodnej, jajka ubić z cukrem. Obie masy połączyć, dosypać mąkę i cynamon, delikatnie wymieszać. Napełnić foremki wcześniej wysmarowane masłem i sprószone mąką (do 3/4 wysokości). Piec w temperaturze 200 stopni przez 7 minut. Ciasto czekoladowe z polewą i bezikami czekoladowymi 5 białek 5 żółtek 150g cukru pudru 280g czekolady gorzkiej 175g masła 40g mąki laska wanilii szczypta soli beziki do dekoracji Sposób przygotowania: Białka ubić z cukrem i szczyptą soli. Następnie do ubitej masy dodać żółtka i wanilię. Czekoladę stopić z masłem w kąpieli wodnej. Do masy biszkoptowej dodać mąkę i wymieszać, a następnie połączyć z masą czekoladową. Masę umieścić w rancie tortownicy wyłożonej paskiem papieru do pieczenia wyższym niż forma. Piec w temperaturze 200 stopni przez 17minut. Po upieczeniu polać polewą i udekorować bezikami czekoladowymi. Polewa czekoladowa 100g wody 80g cukru 40g kakao 80g śmietanki 2 płatki żelatyny Sposób przygotowania: Płatki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. Wodę, cukier i śmietankę zagotować. Połączyć z kakao i żelatyną. Lekko wystudzoną płynną masą oblać ciasto.