<div><b>Śniadanie:</b></div><div>Jajko zapiekane z pomidorem na bułce fit</div><div><br /></div><div><b>Obiad:</b></div><div>Pierś z kurczaka faszerowana morelą i serem</div><div><br /></div><div><b>Kolacja:</b></div><div>Dorsz zapiekany z czerwonym pesto i pieczoną papryką</div><div><br /></div><div><b>Przepisy:</b></div><div><br /></div><div>Śniadanie:</div><div><br /></div><div>Jajko zapiekane z pomidorem na bułce fit</div><div><br /></div><div>SKŁADNIKI</div><div>• mąka orkiszowa, 450 g</div><div>• otręby pszenne, 100 g</div><div>• woda, 1 szklanka</div><div>• drożdże instant, 14 g</div><div>• oliwa z oliwek, 1 łyżka</div><div>• płatki lniane, 1 łyżka</div><div>• płatki górskie, 1 łyżka</div><div>• pestki dyni, 1 łyżka</div><div>• jajko, 1 szt.</div><div>• masło bez soli, 15 g</div><div>• pomidor, 1 duży plaster</div><div>• rukola, 1 mała garść</div><div>• posiekany koperek, słodka papryka,</div><div>pieprz czarny do smaku</div><div><br /></div><div><br /></div><div>WYKONANIE</div><div>Masło dokładnie łączymy z posiekanym koperkiem,</div><div>słodką papryką i pieprzem. Mąkę, drożdże,</div><div>otręby, oliwę i wodę o temperaturze około</div><div>45°C umieszczamy w misce. Zagniatamy 10</div><div>minut, po czym odkładamy na 30 minut do wyrośnięcia.</div><div>Z ciasta formujemy bułki i posypujemy</div><div>je płatkami i pestkami. Wkładamy do piekarnika</div><div>nagrzanego do 160°C i pieczemy przez 20</div><div>minut. Po wypieczeniu przekrawamy bułkę na</div><div>pół, smarujemy wcześniej przygotowanym masłem</div><div>i kładziemy na blasze do pieczenia. Na</div><div>wierzchu bułki układamy plaster pomidora</div><div>i rukolę. Na patelnię beztłuszczową wbijamy</div><div>jajko i ścinamy jego spód, następnie bardzo</div><div>delikatnie przekładamy je łopatką na rukolę</div><div>i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego</div><div>do 180°C. Pieczemy do momentu, kiedy jajko</div><div>całkowicie się zetnie.</div><div><br /></div><div><br /></div><div><br /></div><div><br /></div>