<b>Sałatka nicejska<br /></b><br />Garść rukoli <br />2 - 3 jajka ugotowane na twardo<br />Czarne oliwki<br />Kilka filetow anchios<br />2 pomidory<br />Czerwona cebula<br /><br /><b>Sos winegret</b><br /><br />Pol szklanki oliwy<br />4 łyżki octu winnego<br />Łyżka soku z cytryny<br />Opcjonalnie łyżeczka musztardy dijon<br /><br /><b>Beszamel</b><br /><br />300 ml mleka<br />1/3 kostki masła<br />3 łyżki maki<br />Listek laurowy<br />Ziele angielskie<br />Sól<br />Pieprz<br /><br /><br /><b>Sałatka cezar</b><br /><br />Sałata rzymska<br />Podwójna pierś kurczaka<br />Pieczywo na grzanki <br />3 łyżki masła<br />2 łyżki startego parmezanu <br /><br /><b>Sos cezar</b><br /><br />5-6 łyżek oliwy<br />Jedno żółtko<br />Łyżka startego parmezanu<br />Ząbek czosnku <br />Kilka kropel octu winnego <br />Czubata łyżeczka Dijon<br />2-3 fileciki anchois<br /><br /><br /><br /><br /><br />