<div><b>Rolada z łososia faszerowana szpinakowym twarożkiem</b></div><div><b><br /></b></div><div><b>SKŁADNIKI</b></div><div>• 1 kg fileta z łososia</div><div>• 500 g świeżego szpinaku</div><div>• 200 g białego chudego sera</div><div>• sok z cytryny do skropienia łososia</div><div>• gałka muszkatołowa,,pieprz do smaku</div><div><br /></div><div><b>WYKONANIE</b></div><div>Łososia kroimy w bardzo cienkie plastry. Szpinak parzymy wrzątkiem i przekładamy do miski, po czym dokładnie mieszamy go z twarogiem, gałką i pieprzem. Na blacie kładziemy folię spożywczą i na niej układamy warstwę łososia. Skrapiamy go cytryną, a następnie układamy warstwę twarożku ze szpinakiem. Całość zwijamy w roladę i związujemy folią spożywczą. Dodatkowo możemy zabezpieczyć ją sznurkiem kuchennym. Tak przygotowaną roladę wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 15 minut. Po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia. Wystudzoną roladę kroimy w plastry pod kątem 45 stopni.</div><div><br /></div>