<div>Królewski krem chałwowy z malinami na winie </div><div><br /></div><div>Składniki:</div><div><br /></div><div>300 ml śmietanki 30- 36%tł.</div><div>250 g chałwy waniliowej </div><div>250 g serka mascarpone </div><div><br /></div><div>Przygotowanie :</div><div><br /></div><div>Śmietanę wlać do małego garnuszka, dodać do niej pokrojoną chałwę waniliową. Podgrzewać, ciągle mieszając aż rozpuszczenia się całkowicie chałwy i otrzymania sosu o gładkiej konsystencji. Wystudzić, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin (najlepiej całą noc). </div><div>Śmietankę z chałwą przełożyć do misy i ubijać dodać schłodzony serek mascarpone i krótko ubijać na delikatny gesty krem. Krem idealnie pasuje do bezy, czekoladowych i kawowych babeczek, tortów i świeżych owoców.</div><div><br /></div><div>Maliny na winie</div><div><br /></div><div>Składniki:</div><div><br /></div><div>400g malin mrożonych lub świeżych </div><div>60g cukru </div><div>150ml czerwonego słodkiego lub półwytrawnego </div><div>15g mąki ziemniaczanej </div><div><br /></div><div>Przygotowanie:</div><div><br /></div><div>Wino zagotować z cukrem dodać maliny mrożone lub świeże, zagotować dodać na koniec mąkę ziemniaczaną rozprowadzaną w niewielkiej ilości zimnej wodzie. Całość zagotować delikatnie mieszają by maliny się nie rozpadły. </div><div>Krem chałwowy przekładamy na przemian pokruszonymi bezami i malinami na winie, całość słodzić w lodówce.</div>