Śniadaniowe zawijańce z kozim serem i szpinakiem Składniki: Ciast francuskie 1 szt. Kozi ser 0,180 kg Szpinak baby 50 g Czosnek 2 ząbki Cebula biała 1 szt. Papryka czerwona 1 szt. Burak konserwowy 1 szt. Natka pietruszki 1 pęczek Jajo 1 szt. Sezam do obsypania ciasta Gałka muszkatołowa szczypta Olej rzepakowy Sól, pieprz Sposób wykonania: Szpinak przesmażyć na oleju rzepakowym z dodatkiem czosnku, cebuli. Doprawić solą oraz pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Po ostudzeniu dodaniu pokrojony drobno kozi ser, paprykę czerwoną raz buraka konserwowego. Posmarować płat ciasta francuskiego rozmąconym jajem. Posypać sezamem. Zawinąć w roladkę. Piec w rozgrzanym piekarniku 190-200'C na złoty kolor.