<b><u>Kurczę duszone w chili i cytrynie w grzance </u></b><div><b>Składniki:</b></div><div> 2 ciabatty </div><div>50 g roszponki </div><div>2 piersi kurczaka </div><div>500 ml sosu słodko pikantnego chili TaoTao </div><div>1 cytryna </div><div>3 łyżki sosu sojowego TaoTao </div><div>1 torebka foliowa </div><div><b>Przygotowanie:</b></div><div> Piersi kurczaka rozkrawamy na pół i delikatnie klepiemy. Cytrynę kroimy w plastry. Mięso wkładamy do torebki foliowej, dodajemy plastry cytryny, wlewamy sos sojowy i sos chili, dokładnie mieszamy, usuwamy powietrze i zawiązujemy. Pierś gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut, a następnie zostawiamy w wodzie, aby przestygła. Ciabattę przekrawamy wzdłuż i dociskamy kromki, aby lekko je spłaszczyć. Smarujemy olejem i z jednej strony podgrzewamy na patelni na rumiano. Gotowe grzanki smarujemy majonezem wymieszanym z olejem sezamowym, solą, pieprzem i posiekanym porem. Na grzankach układamy liście roszponki i piersi pokrojone w plastry. Przykrywamy drugą grzanką i podajemy z sosem z duszenia kurczaka. </div>