Kasza jaglana z dynią, kminkiem i rozmarynem Składniki:niewielki kawałek dyni pół cukinii 1 czerwona papryka pół brokułu pół pęczka pietruszki pół pomidora niecała szklanka kaszy jaglanej 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe ćwierć łyżeczki mielonego pieprzu pół łyżeczki kminu rzymskiego pół łyżeczki kminku czubek łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki suszonego rozmarynu ćwierć łyżeczki kurkumy garść suszonych nasion dyni pół szklanki połówek orzechów włoskich świeża bazylia Przygotowanie: W niewielkim garnku zagotuj około szklanki wody. Dynię obierz z łupiny i pokrój w małe kawałki. Dodaj do wody. Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, kminek, gałkę, kmin i rozmaryn Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj szczyptę dobrej, nierafinowanej soli Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj umytą i posiekaną nać pietruszki oraz drobno pokrojonego pomidora. Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj kurkumę i tyle gorącej wody, żeby zmieściły się następne warzywa i kasza. Wymieszaj, gotuj pod przykryciem przez co najmniej minutę. Dodaj cukinię – umytą, pokrojoną w bardzo cienkie plasterki; brokuł – pokrojony w małe kawałki; paprykę – umytą, bez pestek i startą na wiórki; nasiona dyni oraz kaszę. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu jeszcze ok. 20 minut – aż kasza spuchnie i wchłonie wodę. Podawaj ozdobione połówkami orzechów i listkami bazylii.