Prosty makaron ze szpinakiem Składniki: Paczka mrożonego szpinaku Łyżka masła 3 ząbki czosnku 1 jajko Łyżka śmietany 18 % Przyprawy: pieprz sól papryka i vegeta Garść startego żółtego sera ( edamski,Guda, Liliput z biedronki) Makaron rurki może też być nitki Przygotowanie: Makaron wrzucamy do gotującej się wody z łyżką soli. Gotujemy w garnku przez 10 minut, po zagotowaniu odcedzamy i pzrekładamy do miski. Zamrożony szpinak wrzucamy do garnka z łyżka masła i dusimy pod przykrycięm na małym ogniu, aż sie rozmrozi. Następnie do rozmrożonego szpinaku dodajemy przeciśnięty przez prackę lub drobno pokrojony czosnek i dalej dusimy pod przykryciem ze szpinakiem, aż czosnek będzie miękki. Dodajemy przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy jajko (trzeba uwarzać aby jajko się nie ścięło) i dalej dusimy przez 5 minut pod przykryciem. Na koniec dodajemy łyżkę śmietany i chwilkę dusimy. Gotowy szpinak podajemy z makaronem i na wierzch posypujemy serem.