Pytanie na Śniadanie

PORZUCILI KORPORACJĘ, ABY ROBIĆ KISZONKI

Rzucili korporację i menadżerskie stanowiska, żeby przenieść się na wieś i robić kiszonki. Emilia i Jarosław w kontrolingu finansów osiągnęli prawie wszystko. Wysokie stanowiska w prestiżowych firmach w Warszawie, dobre zarobki, nowoczesne mieszkanie w centrum stolicy. Po latach doszli do wniosku, że to wszystko ich nie cieszy. Wyjechali z miasta. Dziś rozkręcają rodzinny kiszonkowy biznes i o powrocie do finansów wcale nie myślą…

Jesienna sałatka z kiszonek
  • litr wody
  • łyżka soli kuchennej
  • 3 ząbki czosnku
  • warzywa (wg uznania): kalafior, marchewka, papryka, pietruszka,
  • ewentualnie: gałązka kopru
Pokrojone na kawałki warzywa ciasno ułóż w słoju. Pomiędzy nimi rozłóż przekrojone w poprzek ząbki czosnku. Do oddzielnego naczynia wlej wodę, wsyp sól, wymieszaj do rozpuszczenia. Zalej solanką słój. Pamiętaj, żeby warzywa były zanurzone w roztworze! Zakręć szczelnie słoik, ustaw w ciemnym i ciepłym miejscu. Kiszonka będzie po 5-7 dniach, ale można ją przechowywać przez wiele miesięcy.
Więcej na ten temat