MENU 1000 KCAL - pierś z kurczaka z warzywami

Omlet z białek z truskawkami - 250 kcal
  • 3 białka z jajka
  • garść truskawek 
  • odrobina oliwy - 1/2 małej łyżeczki 
  • garść świeżej mięty 
Rozbij białka i usmaż na patelni jedynie leciutko muśniętej oliwą. Gotowy omlet posyp truskawkami i miętą

Serek wiejski ze szczypiorkiem - 200 kcal
  • 150 g serka wiejskiego light
  • 1 zielony ogórek
  • 1/2 małej cebuli 
  • 1/2 pęczka szczypiorku 
  • szczypta soli 
dodatkowo:
  • 1 szklanka soku pomidorowego 
  • szczypta tabasco 
Warzywa drobno posiekaj i wymieszaj z serkiem. Sok podaj z tabasco - kapsaicyna z papryki cudownie podkręca przemianę materii.

Pierś z kurczaka z warzywami - 300 kcal
  • 120 g piersi z kurczaka bez skórki 
  • 1 cukinia
  • 1 papryka 
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 
  • 1 łyżka sosu sojowego 
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki  
  • 1/2 pęczka szczypiorku 
  • 1 łyżeczka sezamu 
  • szczypta soli i pieprzu 
Pierś natrzyj solą, pieprzem i ziołami, a następnie potnij ją w kosteczkę i uduś na odrobinie wody. W połowie gotowania wrzuć na patelnię pocięte warzywa wrzuć i duś 3-4 minuty. Dopraw danie papryką i sosem sojowym. Podawaj udekorowane szczypiorkiem i sezamem.

Sałatka z pomidora - 100 kcal
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 1 cebula 
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz
  • garść kiełków słonecznika 
  • 1 wafel ryżowy 
Wymieszaj posiekaną cebulę z plastrami pomidora, skrop sałatkę sokiem, dopraw i udekoruj kiełkami. Podawaj z waflami.

Pieczony dorsz z marchewką 150 kcal 
  • 100 g kawałek polędwicy z dorsza
  • 3 marchewki
  • sok z 1/2 cytryny 
  • sól i pieprz
  • świeży tymianek
Marchewki pokrój w plasterki i ułóż w formie do zapiekania, obok ułóż dorsza. Posyp całość tymiankiem, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem. Piecz pod przykryciem w 180 stopniach przez 25-30 minut.