<b>BAVETTE ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM</b><br /><br /><b>Składniki:</b><br />350g makaronu Bavette Barilla<br />300g zielonych szparagów<br />50g sera Ricotta<br />4 żółtka<br />Gruby plaster szynki Prosciutto<br />2 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine<br />Masło<br />Sól, pieprz<br /><br /><b>Przygotowanie:</b><br />Obrać szparagi, łodygi obciąć w połowie i pokroić w paski. Wrzucić je na patelnię i podsmażać z oliwą, solą i pieprzem. <br />W misce wymieszać żółtka z ricottą i pieprzem. <br />W rondlu roztopić masło z oliwą, dodać szynkę pokrojoną w kostkę i pod koniec dodać szparagi. <br />Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie w czasem podanym na opakowaniu. Odcedzony makaron przełożyć do rondla z sosem. <br />Po zdjęciu naczynia z ognia, makaron połączyć z żółtkami i ricottą. <br />Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.<br /><br /><br /><br /><br /><br />