<div>Karkówka w plastrach z bakłażanową kanapką </div><div><br /></div><div>Karkówka grillowa Sokołów </div><div>Dodatki:</div><div>„kanapka z bakłażana”</div><div>Składniki:</div><div>2 bakłażany</div><div>1 kulka mozzarella </div><div>1 żółta, czerwona i zielona papryka</div><div>1 pomidor</div><div>1 pęczek natki pietruszki</div><div>1 garść pestek dyni</div><div>Oliwa </div><div>Sok z cytryny do smaku</div><div>Sól, pieprz, bazylia i oregano</div><div>Bakłażany pokroić w plastry wzdłuż – posypać solą i odstawić aż się „spocą”</div><div>Papryki, pomidora i cebulę pokroić w drobną kostkę. Natkę posiekać. Cebulę podsmażyć na oliwie – dodać papryki –smażyć chwilę – dodać pomidora – przyprawić i smażyć tak długo aż się rozpadnie .Bakłażany wytrzeć z nadmiaru soli- skropić oliwą i sokiem z cytryny – posypać pieprzem i grillować kilka minut</div><div>Mozzarellę pokroić w drobną kostkę – wymieszać z warzywami- dodać pestki dyni – nakładać na bakłażana – przykrywać drugim plastrem.</div><div><br /></div><div>Sałatka ziemniaczana</div><div>Składniki:</div><div>6 ziemniaków ( ugotowanych w mundurkach )</div><div>4 ogórki małosolne</div><div>3 mniejsze czerwone cebule</div><div>Koperek świeży</div><div>Pół szklanki majonezu</div><div>Pół szklanki jogurtu naturalnego</div><div>Pieprz</div><div><br /></div><div>Przygotowanie :</div><div>Ziemniaki i ogórki pokroić w kostkę , dodać posiekany koperek , oraz drobno pokrojoną cebulę . Polać majonezem , wymieszanym z jogurtem i pieprzem</div>