<div>Boczek rolowany z sosami</div><div><br /></div><div>Boczek rolowany na grilla Sokołów </div><div><br /></div><div>Sos miętowy :</div><div>150ml jogurtu naturalnego </div><div>Odrobina soku z cytryny</div><div>Garść świeżej mięty</div><div>Sól i pieprz</div><div>Przygotowanie :</div><div>Miętę drobno posiekaj – dodaj do jogurtu naturalnego , skrop cytryną – dopraw solą i pieprzem do smaku </div><div>Sos pomidorowo –czosnkowy</div><div>Składniki:</div><div>100ml przecieru pomidorowego</div><div>3 ząbki czosnku</div><div>5 dag sera feta, </div><div>Natka pietruszki </div><div>Pieprz sól i bazylia</div><div>Przygotowanie :</div><div>Czosnek obrać i zmiażdżyć z solą, dodać ser feta i rozetrzeć. Dodać przecier pomidorowy. Mieszać.</div><div>Jak powstanie gładka masa przyprawić – posypać świeżą natką pietruszki,</div><div>Sos kaparowo – oliwkowy</div><div>Składniki :</div><div>300ml czerwonego wina ( wytrawne )</div><div>Garść czarnych oliwek bez pestek</div><div>3 łyżki kaparów</div><div>Cebula</div><div>4 ząbki czosnku </div><div>Pomidor</div><div> łyżka koncentratu pomidorowego </div><div>szczypta tymianku </div><div>liść laurowy </div><div>oliwa </div><div>sól i pieprz</div><div><br /></div><div>Na patelni podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną wraz z czosnkiem,</div><div>Sparz pomidora – pokrój go w drobną kostkę – dodaj do cebuli wraz z winem i resztą składników.</div><div>Na małym ogniu gotować aż sosu będzie o połowę mniej</div><div>Podlej lekko oliwą – zmiksuj na gładką masę </div>