<div><b>SPAGHETTI CARBONARA</b> </div><div><br /></div><div><b>Składniki:</b></div><div>360g spaghetti Barilla</div><div>150g policzków wieprzowych</div><div>4 żółtka </div><div>100g sera Pecorino</div><div>Sól, pieprz</div><div><b><br /></b></div><div><b>Przygotowanie:</b></div><div>Makaron zagotować w osolonej wodzie. </div><div>W międzyczasie policzki pokroić w drobne paski i podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. </div><div>W miseczce roztrzepać jajka ze startym serem Pecorino, a następnie dodać dwie łyżki wody z gotowania makaronu i szczyptę pieprzu. </div><div>Odcedzić makaron i przełożyć go na patelnię z boczkiem, dobrze wymieszać. Zdjąć patelnię z ognia i dodać żółtka. Dobrze wymieszać, dodając łyżkę wody z gotowania spaghetti dla uzyskania kremowego efektu. </div><div>Oprószyć serem Pecorino i szczyptą pieprzu. Podawać bezpośredni po przygotowaniu. </div>