<div>Trufle czekoladowo kawowe </div><div><br /></div><div>SKŁADNIKI</div><div><br /></div><div>400g czekolady mlecznej </div><div>180ml śmietanki 36%tł.</div><div>35g miód ( 1 duża łyżka)</div><div>25g miękkiego masła</div><div>12g kawy rozpuszczalnej </div><div><br /></div><div>Do dekoracji:</div><div>1 opakowanie kakao (ciemne 200g)</div><div><br /></div><div>Czas przygotowania: 20 min </div><div>Czas oczekiwania: 2-3 godziny</div><div>Około 40-50 sztuk trufli </div><div><br /></div><div>Krok 1: Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki i wrzucić do miski. </div><div>Krok 2: Śmietankę, miód i kawę rozpuszczalną zagotować w garnku i gorącą naparem zalać kostki mlecznej czekolady w misce. Pozostawić na 5 minut, by czekolada się rozpuściła. Dodać miękkie masło i dobrze wymieszać. </div><div>Krok 3: Przykryć folią spożywczą i pozostawić na 2 – 3 godziny w lodówce by masą stężała.</div><div>Krok 4: Z gęstej masy czekoladowej formować niewielkie kulki i obsypać je kakao. Pozostawić w lodówce na godzinę, do całkowitego zastygnięcia. </div>