<div>Kanapka z wędzonym kurczakiem konfiturą śliwkowo kawową</div><div><br /></div><div>1 wędzona pierś z kurczaka</div><div>200g sera lazur</div><div>2 główki sałaty rzymskiej</div><div>1 łyżka masła</div><div>1 długa bagietka</div><div><br /></div><div>Pierś kroimy w plastry</div><div>Sałatę kroimy wzdłuż na ćwiartki jeśli duża to na ósemki Pokrojoną sałatę smażymy 1-2 min na maśle</div><div><br /></div><div><br /></div><div>Konfitura</div><div>100g śliwki suszonej</div><div>2 czerwone cebule</div><div>1 łyżka płaska kawy rozpuszczalnej</div><div>3 łyżki cukru</div><div>1/4 szk octu winnego</div><div>3 gwiazdki anyżu</div><div>1 łyżka masła</div><div><br /></div><div>Cebulę kroimy w pióra i szklimy na maśle razem z anyżem, śliwki kroimy w drobne paski i dodajemy do zeszklonej cebuli, całość mieszamy i podlewamy 1/2 szk wody, gdy woda odparuje dodajemy cukier i ocet całość mieszając dusimy na wolnym ogniu około 10 min. Na koniec dodajemy łyżkę kawy, zdejmujemy z ognia i mieszamy</div><div><br /></div><div>Bagietkę rozkrawamy i posypujemy tartym serem następnie nakładamy konfiturę i plastry kurczaka na koniec układamy ćwiartki sałaty całość zamykamy tniemy na 4 części i dociskając na ciepłej patelni rumienimy bagietkę z dwóch stron.</div>