<div>Kawior z bakłażana</div><div><br /></div><div>Składniki:</div><div>1 spory bakłażan / 500 g</div><div>3 - 4 łyżki oliwy z oliwek</div><div>2 - 3 łyżki soku z cytryny</div><div>3 łyżki posiekanej natki pietruszki</div><div>2 łyżki posiekanego koperku</div><div>1 duży ząbek czosnku, bardzo drobno posiekanego</div><div>1/4 małej cebulki, bardzo drobno posiekanej</div><div>sól </div><div><br /></div><div>Przygotowanie: </div><div>1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Bakłażana owinąć w folię aluminiową, nakłuć dwa lub trzy razy widelcem i włożyć do piekarnika, piec przez 25 - 30 minut.</div><div>2. Miękkiego bakłażana rozwinąć z folii, odciąć mu czapkę i całego drobno posiekać w kostkę. Przełożyć do miski, wymieszać dokładnie z resztą składników i odłożyć do lodówki na przynajmniej dwie godziny. Najlepszy następnego dnia na dobrym chlebie.</div>