<div>opakowanie ciasta francuskiego dobrej jakości (na maśle)</div><div>3 duże jajka z wolnego wybiegu</div><div>250 ml śmietany 36%</div><div>100g dobrego żółtego sera</div><div>opakowanie groszku mrożonego</div><div>2 pęczki rzodkiewki z pięknymi listkami (będziemy używać liści) cebulka dymka świeże zioła: tymianek, bazylia, mięta, koperek sól, pieprz sucha fasola papier do pieczenia</div><div><br /></div><div>ciasto francuskie ułożyć w formie do tarty, ułożyć na nim papier do pieczenia i wysypać sucha fasolę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, zdjąć papier i fasolę.</div><div>W misce wymieszać śmietanę z jajkami i startym na drobnej tarce serem, przyprawić solą i odrobiną pieprzu. Masę wylać na ciasto ułożyć na nim rozmrożony wcześniej groszek, talarki dymki i pokrojone rzodkiewki.</div><div>Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut. Wyjąć ciasto i posypać listkami rzodkiewki, zapiekać jeszcze kilka minut. Ciasto wystudzić i posypać świeżym koperkiem lub innymi ulubionymi ziołami.</div>