<div>1 szklanka mąki pszennej 450</div><div>1 szklanka mąki pełnoziarnistej</div><div>0,5 szklanki cukru lub melasy</div><div>2 łyżeczki proszku do pieczenia</div><div>1/2 łyżeczki sody oczyszczonej</div><div>szczypta soli</div><div>3 łyżki oleju</div><div>3/4 szklanki mleka</div><div>paczka szpinaku baby</div><div>2 duże dojrzałe banany</div><div>laska wanilii</div><div><br /></div><div>W blenderze zmiksować banany ze szpinakiem i mlekiem. Dodać wanilię i olej, wymieszać. W misce wymieszać suche składniki. Mokre składniki i suche składniki starannie połączyć. Masę przełożyć do papilotek ułożonych w formie do pieczenia muffinów i piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sprawdzić drewnianym patyczkiem czy muffiny są gotowe.</div>