<div><div>Kasza jęczmienna z warzywami, sos cielęcy z marchewką i selerem</div><div><br /></div><div>Sos cielęcy</div><div>Składniki </div><div>-masło klarowane -20g</div><div>-cebula -40g</div><div>-czosnek -10g</div><div>-cielęcina (łopatka, udziec, karkówka) -300g</div><div>-marchew -100g</div><div>-seler nać -50g</div><div>-demi glace -400ml</div><div>-liść, ziele, tymianek</div><div>-sól, pieprz czarny, papryka słodka</div><div><br /></div><div>Sposób przygotowania</div><div>Warzywa i mięso kroimy w kostkę wielkości 1cm. Czosnek na połówki. Na maśle podsmażamy cebulę, kiedy się zeszkli dodajemy kolejno czosnek, mięso i po chwili włoszczyznę. Całość doprawiamy podlewamy sosem demi glace i gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą chrupiące, ale nie twarde.</div><div><br /></div><div>Kasza pęczak z warzywami</div><div>Składniki </div><div>-masło klarowane -15g</div><div>-cebula -30g</div><div>-czosnek -5g</div><div>-por -15g</div><div>-marchew -80g</div><div>-pietruszka -30g</div><div>-seler -40g</div><div>-kasza pęczak -200g</div><div>-rosół -400ml</div><div>-sól, pieprz czarny, rozmaryn</div><div><br /></div><div>Sposób przygotowania</div><div>Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę, czosnek na pół. Na maśle podsmażamy kolejno cebulę , kiedy się zeszkli dodajemy czosnek i kaszę. Mieszamy całość, podlewamy rosołem, kiedy płyn wsiąknie w kaszę , dodajemy pozostałe składniki. Całość doprawiamy i podlewamy pozostałym rosołem. Kiedy płyn się zredukuje do końca, kasza jest gotowa.</div></div>