<div>Sos z kurczaka z pieczarkami, makaron żytni</div><div>Sos z kurczaka </div><div>-Składniki</div><div>-masło klarowane -10g</div><div>-cebula -30g</div><div>-czosnek -10g</div><div>-filet z kurczaka -250g</div><div>-pieczarki -230g</div><div>-rosół -200ml</div><div>-śmietanka -300ml</div><div>-parmezan -20g</div><div>-sól, pieprz biały</div><div>-natka </div><div>-makaron żytni -200g</div><div><br /></div><div>Sposób przygotowania</div><div>Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek na pół, kurczaka i pieczarki w paski. Na maśle podsmażamy cebulę, kiedy się zeszkli dodajemy czosnek, pieczarki i kurczaka. Całość podsmażamy, podlewamy śmietanką i rosołem. Dusimy kilka minut, zagęszczamy parmezanem i doprawiamy. Podajemy z ugotowanym makaronem.</div>