<div>1. Pstrąg w ziołach z warzywami gotowanymi na parze.</div><div>SKŁADNIKI</div><div>• 1 pstrąg</div><div>• 4 gałązki natki pietruszki</div><div>• 4 gałązki tymianku</div><div>• 4 gałązki estragonu</div><div>• 2 gałązki bazylii</div><div>• 10 g masła bez soli</div><div>• 1 ząbek czosnku</div><div>• pieprz młotkowany do smaku</div><div>• 0,5 cytryny</div><div>• 40 g brokuła</div><div>• 40 g kalafiora</div><div>• 40 g marchewki paryskiej</div><div>WYKONANIE</div><div>Masło mieszamy z poszatkowanym czosnkiem i odstawiamy do lodówki.</div><div>Pstrąga</div><div>czyścimy zimną wodą, następnie nacieramy od środka pieprzem.</div><div>Faszerujemy go</div><div>ziołami i ćwiartką cytryny. Zawijamy w folię do pieczenia i pieczemy w temp. 160°C przez około 25 minut. Warzywa parujemy do miękkości. Po wyłożeniu pstrąga kładziemy na niego wcześniej przygotowane masło, a obok ćwiartkę cytryny.</div><div><br /></div><div>2. Bruschetta z rukolą</div><div>SKŁADNIKI</div><div>• 1 pomidor</div><div>• 0,5 papryki żółtej</div><div>• 1 ząbek czosnku</div><div>• 1 szczypta oregano</div><div>• 1 łyżka oliwy z oliwek</div><div>• 2 listki bazylii</div><div>• mała garść rukoli</div><div>• 1 kromka pieczywa chrupkiego</div><div>WYKONANIE</div><div>Pomidor kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miseczki. Paprykę kroimy w kostkę, kładziemy na blachę i pieczemy w temp. 180°C przez 10 minut.</div><div>Dorzucamy do pomidora. Drobno posiekany czosnek, oliwę, drobno posiekaną bazylię i oregano dokładamy do pomidora i dokładnie mieszamy. Z rukoli tworzymy obręcz, a w środku wykładamy bruschettę.</div><div>Obok kładziemy pieczywo chrupkie. 1 szt</div>