<div>Ekspresowa babka </div><div><br /></div><div>5 jajek </div><div>1 szklanka cukru do pieczenia</div><div>2 szklanki mąki pszennej 450 </div><div>1 kostka masła (200g) </div><div>2 łyżeczki proszku do pieczenia </div><div>1 cukier puder </div><div>1 bułka tarta </div><div>1 laska wanilii </div><div>3 pomarańcze </div><div>forma do babki </div><div><br /></div><div><br /></div><div>Jajka utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczone (ale ostudzone) masło. Stopniowo przesiewać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Dodać skórkę otartą z pomarańczy i wanilię. Dokładnie wymieszać (najlepiej mikserem). Formę na babkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Przelać masę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. </div><div>Po tym czasie sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Wyjąc z formy i obsypać cukrem pudrem.</div>