<div>Ciasteczka chałwowe - pisanki </div><div><br /></div><div>1 kostka masła (200g) </div><div>250g maki pszennej krupczatki </div><div>3 łyżki cukru do pieczenia</div><div> cukier puder </div><div>Sok z buraka </div><div>4 łyżki śmietany 36% </div><div>2 żółtka </div><div>150g chałwy </div><div><br /></div><div>Kolorowe pisaki do zdobienia ciast </div><div>Foremki do wycinania kształtów ciasteczek - jajka </div><div><br /></div><div>Mąkę, masło, cukier i śmietanę wymieszać (najlepiej mikserem) i zagnieść w kulę. Ciasto schodzić w lodówce przez ok. 20 minut. </div><div>Rozwałkować i wycinać kształty pisanek.</div><div>Piec przez 10 – 12 minut. W temp. 180 stopniu </div><div>Gdy lekko przestygną zdobić ciasteczkowe pisanki za pomocą przygotowanego wcześniej kolorowego lukru. </div>