Comber z królika w sosie z białej czekolady, sera gorgonzola i waniliiSkładniki: 700-800 g comber z królika (2 całe combry) 1-2 ząbki czosnku 4-6 gałązek świeżego tymianku 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki sosu sojowego Sól i pierz do smaku 80 g wędzonego boczku w cienkich plastrach 2 cebulki szalotki 2-3 łyżki masła klarowanego Sos: 100 ml bulionu warzywnego 100 ml słodkiej śmietanki 30%tł. 100 g sera gorgonzola 20 g białej czekolady 1 laska wanilii Sól i biały pierz do smaku Przygotowanie:Comber z królika umyć i oczyścić z błon i tłuszczu, mięso osuszyć. Ząbek czosnku rozetrzeć, tymianek, sos sojowy, pierz i oliwa z oliwek wymieszać razem. Tak przygotowaną marynatę natrzeć mięso z królika, ostawić 1-2 godziny do lodówki. Zamarynowane mięso z królika zawijamy w cienkie plastry boczku. Następnie mięso obsmażamy na klarownym maśle z szalotką i gałązkami tymianku i wstawiamy na 10-15 minut do piekarnika temperatura 160-170 C. Na patelnię po smażeniu królika wlewamy bulion warzywny, śmietankę i laskę wanilii. Całość zagotować, dodać ser gorgonzola doprawić pieprzem i solą. Na koniec do sosu dodać białą czekoladę. Comber z królika podawać z młodą marchewką.