Czekoladowa grządka z marchewkami Składniki:ciasto czekoladowe (np. brownie lub czekoladowy biszkopt) upieczone i drobno pokruszone 6 wafelków do lodów 600 g białej czekolady naturalny barwnik pomarańczowy posypka pomarańczowa Ciasto waniliowe: 100 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 1 szklanka mąki pszennej typ 450 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 120 g masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 2 jajka (rozm. M) pół szklanki serka kremowego Sobik 1/4 szklanki wody laska wanilii lub naturalny ekstrakt z wanilii Cytrynowy krem śmietankowy: 250 g serka śmietankowego Sobik 100 g miękkiego masła 500 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny skórka starta z 1 cytryny Przygotowanie:Zmiksować masło dodając partiami cukier, jaja, topioną czekoladę, serek kremowy. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilię. Wymieszać szybko, aż całość się połączy dodając wodę. Wafle do lodów napełnić ciastem do 3/4 wysokości i wstawić do pieca nagrzanego do 175 st C na 15 minut. Następnie ostudzić. Zrobić krem śmietankowy: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, a masło dodatkowo rozmiękczone. Zmiksować serek z masłem, dodając po woli cukier puder do pożądanej konsystencji (krem powinien być gęsty). Na końcu dodać sok i skórkę z cytryny. Naczynie przypominające donicę wypełnić pokruszonym ciastem czekoladowym.Wafelki z ciastem udekorować kremem śmietankowym. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z barwnikiem pomarańczowym, delikatnie zanurzyć każdy wafelek z kremem w czekoladzie, obtoczyć w posypce. Każdą marchewkę wsadzić do czekoladowej ziemi w doniczce, udekorować nacią z masy marcepanowej lub listkami świeżej mięty.