Musztarda czekoladowa z maliną i białą kiełbasą Składniki dla 4 osób:160 g białej gorczycy 80 ml octu winnego z jabłek 150 ml wody 20 g kakao 20 g miodu 30 g malin Sól do smaku 4 sztuki białej kiełbasy 1 średniej wielkości cebula 50 g tłustego boczku 1 łyżka masła Przygotowanie:Gorczycę białą mieszamy z kakao i zalewany octem winnym i zimną wodą, całość pozostawiamy na minimum 12 godzin by gorczyca wchłonęła cały płyn. Do namoczonej gorczycę z kakao dodajemy miód i sól do smaku całość miksujemy na jednolitą masę, dodajemy maliny ( świeże lub mrożone ), jeżeli potrzeba dodajemy jeszcze wodę lub ocet by uzyskać pożądaną konsystencje kremu. Musztardę przekładamy do słoików i przechowujemy w lodówce. Masło i drobno pokrojony boczek smażymy, dodajemy cebulkę by się zeszkliła, sparzone białe kiełbaski obsmażamy na boczku i cebuli. Podajemy z musztardą.