Kolorowy lunch Składniki: Makaron kolorowy Lubella Rurki szklanka groszku zielonego (świeżego lub mrożonego) 100 g rukoli lub rukwi wodnej limonka garść wyłuskanych pistacji 250 g pomidorków cherry 3 ząbki czosnku świeży tymianek oliwa kawałek parmezanu do starcia sól, pieprz Przygotowanie: Pomidorki ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać oliwą, dodać czosnek w łupinie, posypać gałązkami tymianku, posolić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (najlepiej na opcję grill) na 10 minut. Makaron ugotować al dente. Rukolę lub rukiew porwać w dłoniach (kilka listków zostawić do dekoracji dania). Do blendera wrzucić zieleninę, dodać podpieczony czosnek, pistacje, skórkę otartą z limonek, tymianek, solidny chlust oliwy i zmiksować. Ugotowany makaron wrzucić na patelnię i podgrzać razem z pesto. Dodać groszek i podsmażyć 3 minuty. Makaron wyłożyć na talerz, dodać pomidorki, posypać otartym parmezanem i udekorować świeżymi listkami.