Pieczony mus czekoladowy z prażonym mango Składniki:100 g czekolady deserowej 60 g masła 50 g śmietany 30% 50 g cukru 2 jajka mango Miód akacjowy Laska waniliiKrem chantilly: Śmietanka 30% Cukier puder Wanilia Przygotowanie: Upłynnić czekoladę z masłem, dodać do zagotowanej śmietany. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Napowietrzyć jajka z cukrem. Delikatnie połączyć obydwie masy. Tak przygotowany mus zapiekać w temp.190°C około 8 min. Obrane mango pokroić w kostkę. Na patelni upłynnić miód, dodać wanilię. Do podgrzanego miodu dodać pokrojone mango i prażyć około 5 min. Gotowe mango wyłożyć na powierzchni wypieczonego musu. Krem: Do schłodzonej śmietanki dodać cukier puder oraz ziarna wanilii. Ubijać śmietankę do uzyskania stabilności kremu. Gotowym kremem dekorujemy powierzchnie deseru.