Szybkie rurki z kremem Składniki na około 30 szt. : mąka pszenna 160 g masło 25 g cukier 30g 1 jajo 1 żółtko 1 łyżka spirytusu Olejek zapachowy 1 szt. rumowy Cukier puder 2-3 łyżki (do posypania) Tłuszcz do smażenia (olej rzepakowy) Krem do rurek: Czekolada gorzka 100 g Budyń 1,5 opakowania Mleko 2 szklanki Masło 200 g Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść. Jeśli ciasto będzie za rzadkie należy podsypać jeszcze mąką. Schłodzić na około 30 minut. Następnie należy z foli aluminiowe wykonać rurkę. Ciasto cienko rozwałkować. Pociąć na szerokość 2 cm paski o długości około 30 cm. Zawijać na rurkę. Smażyć w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Budyń ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Utrzeć masło na tzw. puch, dodawać budyń małymi partiami i dalej mieszać. Schłodzić na około 1 h. Powstałym kremem nadziewać rurki. Końcówki rurek zamaczać w rozpuszczonej czekoladzie.