Muffiny cytrynoweSkładniki: 150 g cukru3 łyżeczki otartej skórki cytryny 2 jajka 250 ml jogurtu naturalnego 125 g masła 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczeniaSól Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180 stopni. W trakcie rozgrzewania piekarnika zmieszaj wszystkie suche składniki w jednej misce, w drugiej wszystkie składniki mokre (osobiście do mokrych dodaję też ziarna z połowy laski wanilii). Wlej mokre do suchych i wymieszaj, niezbyt dokładnie. Formy do muffinów wyłóż papilotami (możesz kupić gotowe lub przygotować domowym sposobem). Wlej ciasto do foremek – do trzech czwartych wysokości. Wstaw i piecz przez ok. 22 – 25 minut. Możesz podać z dżemem cytrynowym, lukrem lub same. Nie są zbyt słodkie, więc (jeżeli lubisz słodkie) polecam dżemik!