Pomarańczowe ciasto ekspresowe Składniki: 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru2.5 łyżki jogurtu naturalnego 3 jajka 1/2 oleju rzepakowego łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody szczypta soli 1/2 szklanki soku z pomarańczy skórka starta z 2 pomarańczy (na tarce z drobnymi oczkami) Dodatkowo: cukier puder do posypania lub lukier Przygotowanie:Zmieszaj w misce cukier, skórkę z pomarańczy oraz sok. Następnie dolej zmieszany olej z jogurtem i jajka. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, a następnie przesyp do składników mokrych i wymieszaj do połączenia składników. Przelej do formy (keksówki) i piecz przez około godzinę w temperaturze 175 stopni Celsjusza. Przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy.