Xi Hong Shi Ji Dan Tang – zupa z pomidorów i jajka Składniki dla 4 osób: Rosół z kurczaka 1 l Pomidory 2 szt. Jajka 2 szt. Cukier 1 łyżka Biały pieprz ½ łyżeczki Szczypior ½ pęczka Zawiesina z mąki kukurydzianej (2 łyżki mąki i 3 łyżki wody) Sól 1 łyżeczka Olej sezamowy 2 łyżki Przygotowanie: Pomidory umyć, oczyścić i każdy pokroić na 6 części. Szczypiorek posiekać na drobno. Jajka wbić do miseczki i ubić delikatnie. W garnku zagotować rosół, następnie dodać do niego pomidory, cukier, biały pieprz i sól. Gotować ok. 1 min. Powoli dodać ubite jajka, stale mieszając; następnie wlać do zupy zawiesinę mąki kukurydzianej. Zgasić ogień i dodać olej sezamowy. Zupę podawać na gorąco w miseczkach, posypaną siekanym szczypiorkiem.