Łosoś na parze ze spaghetti z cukinii Składniki:2 kawałki łososia ze skórą (po 150 g) Łyżeczka sosu sojowego jasnego Łyżeczka soku z cytryny i odrobina otartej skórki 2 ząbki czosnku 2 małe cukinie Gałązka rozmarynu Łyżka oliwy z oliwek Sól, pieprz Przygotowanie:Łososia natrzyj marynatą zrobioną z sosu sojowego, soku i skórki z cytryny oraz płatków czosnku. Łososia ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Paruj 15 minut. Na patelni rozgrzewaj delikatnie oliwę z oliwek. Rzuć na nią obrany ząbek czosnku oraz gałązkę rozmarynu. Zdejmij oba składniki po 2 minutach. Następnie dodaj pokrojoną w cienkie paski cukinię. Podsmażaj kilka minut, dopraw solą i pieprzem.