Piszinger z białą czekoladą i żurawiną Składniki:200 g żurawiny Bakalland 5 tabliczki białej czekolady 100 g śmietanki 200 g herbatników maślanych 1 opakowanie wafli okrągłych 3 tubki mleka słodzonego waniliowego Przygotowanie:Żurawinę moczymy w podgrzanym soku jabłkowym 30 min. Herbatniki rozdrabniamy, 4 czekolady rozpuszczamy w misce na parze i dodajemy śmietankę. Całość mieszamy do rozpuszczenia, dodajemy pokruszone herbatniki i miksujemy blenderem na gładką masę. Na koniec wsypujemy namoczoną żurawinę i całość mieszamy. Gotowe wafle smarujemy delikatnie mlekiem skondensowanym i nakładamy cienką warstwę masy z białej czekolady i herbatników. Następnie układamy posmarowany wafel tak aby się przykleił do kremu i znów smarujemy górę wafla mlekiem. Nakładamy masę, przykrywamy kolejnym nasmarowanym waflem i tak tworzymy 3 warstwy. Wierzch powstałego torciku polewamy słodkim mlekiem z tubki i posypujemy tartą białą czekoladą i żurawiną. Kroimy w trójkąty.