<b><u>Drożdżowe rogaliki z marmoladą truskawkową </u></b><div><b> Składniki: </b></div><div>Drożdże 60 g </div><div>Margaryna 250 g </div><div>30 g cukru </div><div>125 ml mleka </div><div>0,5 kg mąki </div><div>Marmolada truskawkowa </div><div>Cukier wanilinowy 10 g </div><div>Szczypta soli </div><div><b> Sposób wykonania: </b></div><div>Mleko delikatnie podgrzać, dodać drożdże, około 3 łyżek mąki oraz 1 łyżeczkę cukru. Dokładnie wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia na około 15 minut. Do mąki dodać roztopione ale chłodne masło, cukier wanilinowy, 4 żółtka, szczyptę soli oraz wyrośnięty rozczyn. Całość wyrobić na gładkie ciasto. Pozostawić w chłodne miejsce do wyrośnięcia-około 20-30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części. Każdą z nich rozwałkować na okrąg. Podzielić na około 8-10 części. Nałożyć na każdą część marmoladę. Zwijać z szerszej strony do końca i uformować rogaliki. Piec około 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku 180 stopni C. </div>