<b><u>Kurczak pieczony z ziołami </u></b><div><b> Składniki: </b></div><div> 1 kurczak zagrodowy z Podlasia </div><div> 100 g masła osełka </div><div> 3 ząbki czosnku </div><div>2 białe cebule </div><div>Gałązki rozmarynu </div><div>Świeży tymianek </div><div>Natka pietruszki </div><div>Sól, pieprz </div><div>Papryka słodka w proszku </div><div>Majeranek </div><div><b> Sposób wykonania: </b></div><div> Masło utrzeć z ziołami (rozmaryn, tymianek, natka pietruszki). Tak przygotowane masło wkładać pod skórę kurczaka. Całego kurczaka przyprawić solą, pieprzem, papryką czerwoną słodką, majerankiem. Warzywa pokroić w drobne słupki i faszerować kurczaka. Piec około 1,5-2h w 170'c. </div>