<b>Pizza z cukinią, cielęciną i serem kozim </b><div><b>Składniki:</b></div><div>cukinia 800 g </div><div>oliwa 20 ml </div><div>pomidor malinowy 300 g </div><div>cielęcina górka 200 g </div><div>czosnek 5 g </div><div>cebula 30 g </div><div>papryka 100 g </div><div>papryka słodka, sól, pieprz czarny, rozmaryn świeży </div><div>mozarella 300 g </div><div><b>Sposób przygotowania: </b></div><div>Cukinie kroimy na plastry grubości 1cm. Następnie delikatnie blanszujemy. Doprawiamy cukinię, solą, pieprzem i pokrojonym drobno rozmarynem i odstawiamy. Pomidory nacinamy na górze i blanszujemy. Cebulę, cielęcinę, paprykę i pomidory drobno kroimy. Następnie, kolejno podsmażamy na oliwie, cebulę, mięso, czosnek, paprykę i pomidory. Jeżeli nie mamy górki lub polędwiczki tylko inna część cielęcia np. udziec wówczas musimy go udusić nieco dłużej, by mięso nie było twarde. Całość doprawiamy i układamy farsz na cukinii. Posypujemy startą mozarellą i zapiekamy w piecu w temperaturze 200’C około 15 minut. </div>