<b><u>Kokardki z kurczakiem, ziarnami słonecznika, pestkami dyni, grzybami, szalotką i pomidorami </u></b><div><b>Składniki:</b></div><div>1 paczka makaronu Lubella Kokardki </div><div> 30 g ziaren słonecznika </div><div>30 g pestek dyni </div><div>250 g pomidorów koktajlowych </div><div>250 g grzybów- najlepiej świeżych </div><div>2 cebule szalotki </div><div>1 czosnek </div><div>Oliwa </div><div>Masło klarowane </div><div>150 g szynki – chudej – dowolnej </div><div>50 g sera </div><div>Parmezan </div><div> Bazylia </div><div>0,5 kg piersi z kurczaka </div><div>500 ml jogurtu naturalnego </div><div>Zioła prowansalskie </div><div><b> Wykonanie: </b></div><div>Pierś z kurczaka marynujemy w zalewie jogurtowej (jogurt naturalny, sól, pieprz, zioła prowansalskie i czosnek). Makaron gotujemy zgodnie z info na opakowaniu. Na patelni prażymy pestki dyni jak również słonecznika. Na maśle klarowanym smażymy szalotkę, grzyby, solimy, dodajemy odrobinę czosnku, potem szynkę pociętą w drobne paski dodajemy do grzybów. Dusimy jeszcze chwilkę. Na rozgrzanej patelni smażymy kurczaka na złoto - kroimy w ładne paseczki po usmażeniu Makaron mieszamy z resztą składników – pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Całe danie skropić oliwą ,doprawić pieprzem i posypać serem – udekorować bazylia. </div>