Zupa z pieczonej dyni i marchewki Składniki:1 kg marchewki 0,5 kg dyni 4 ząbki czosnku 2 białe cebule 2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry kawałek imbiru pęczek kolendry 1 chilli oliwa sól Przygotowanie:Marchewki obrać i pokroić wzdłuż na 4 części. Cebule pokroić w ćwiartki. Dynie pokroić i razem z marchewką ułożyć w naczyniu do zapiekania. Dodać cebule, nieobrany czosnek, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Warzywa wyjąć i pokroić wrzucić do garnka i zalać bulionem-bazą. Dodać posiekane chilli. Jak warzywa będą miękkie doprawić kuminem, startym imbirem i kolendrą i zmiksować zupę na krem. Podawać posypaną siekaną kolendrą.