Naleśniki z grzybami i sosem tymiankowym Ciasto naleśnikowe: 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej 2 jajka Szczypta soli 1/3 szkl. oleju lub 1/3 kostki roztopionego masła Farsz:1 op gęstego jogurtu2 gałązki otartego tymianku1 puszka białej fasoli1 czerwona cebula300 g podgrzybka lub prawdziwka100 g rukoliPrzygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski dodajemy mleko, jajka i wodę gazowaną wszystko dokładnie miksujemy na koniec dodajemy roztopione masło dokładnie mieszamy i odstawiamy na min 30 min. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy pokrojone w grubą kostkę grzyby i smażymy miesząc co 3-4 min na dużym gazie. Fasolę wygniatamy widelcem i dodajemy do smażonych grzybów. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jogurt mieszamy z tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki przekładamy farszem grzybowym i zwijamy w trójkąt smażymy na rumiany kolor na maśle, podajemy z sosem jogurtowym.