Dwukolorowy chłodnik Składniki:3 szt. awokado 6 opakowań jogurtu naturalnego typu greckiego Piątnica 1 ząbek czosnku 1 pęczek natki pietruszki lub kolendry 1/2 czerwonej cebuli 4 kromki razowego pieczywa 3 pomidory malinowe 1 czerwona papryka Przygotowanie: 2 sztuki obranego awokado zmiksuj z 3 opakowaniami jogurtu i czosnkiem. Dodaj posiekaną natkę, drobno posiekaną cebulę, dopraw solą i pieprzem. Pomidory sparz i pokrój pozbywając ich gniazd nasiennych, następnie zmiksuj z pozostałymi jogurtami, dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę, dopraw solą i pieprzem. Pieczywo razowe pokrój w kostkę i wymieszaj w misce z 2 łyżkami oliwy i zapiecz w piekarniku na blaszce 4-5 min w temp 200 st. Chłodniki wlewaj jednocześnie do talerza tak, aby powstał dwukolorowy. Na wierzch dodaj grzanki i natkę do dekoracji.