Piknikowe sandwicze Składniki:2 duże ciabatty Pasta groszkowa: 100 g groszku zielonego (świeżego lub mrożonego) 1 ząbek czosnku 1 łyżka sera feta kilka liści świeżej mięty 1 łyżka soku z cytryny chlust oliwy z oliwek pieprz do smaku Sezamowy ogórek: ogórek wężowy kilka kropli oleju sezamowego sok z połowy cytryny 1 łyżka prażonego sezamu płatki soli morskiej do smaku garść świeżej kolendry mała wędzona makrela pieprz kilka liści sałaty Przygotowanie:Składniki na pastę zmiskusuj w blenderze Ogórka obierz i za pomocą obieraczki wytnij paski, przypraw olejem sezamowym, sokiem cytrynowym, solą i posiekaną kolendrą. Oddziel mięso makreli, solidnie je popieprz. Ciabatty przekrój wzdłuż na 4 części. Spód posmaruj pasta groszkową, na pozostałych warstwowo układaj resztę składników.