Zapiekane warzywa w jogurtowym beszamelu Składniki dla 8 osób: Jogurt naturalny gęsty Bakoma 450 g Mąka 100 g Masło 100 g Ser typu parmezan 100 g Cukinia 1 szt. Pomidor truskawkowy 200 g Kalafior 1 szt. Bakłażan 1 szt. Oliwka czarna 50 g Papryka żółta 1 szt. Papryka zielona 1 szt. Czosnek 3 ząbki Cebula czerwona 1 szt. Rzodkiewka 1 pęczek Szczypior 1 pęczek Gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę. Na sam koniec dodajemy jogurt naturalny. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Warzywa kroimy dowolnie. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy powstałym sosem beszamel. Wierzch posypujemy startym serem.